Vraag en
Antwoord

Hoe kwamen jullie op het idee om samen een boek schrijven?

Dat is een lang verhaal dat begint met Guus Kuijer, de schrijver van de Madelief- en Pollekeboeken.
Vijfentwintig jaar geleden ontmoetten wij elkaar voor het eerst bij een cursus Verhalen schrijven voor kinderen die werd gegeven door kinderboekenschrijver Guus Kuijer.
Bert wilde verhalen leren schrijven voor de kinderen van zijn klas en An hield al van verhalen maken vanaf dat ze had leren schrijven op school.
Na vijf jaar stopte de cursus, maar wij bleven verhalen schrijven. Iedere week kwamen we op woensdagavond bij elkaar om voor te lezen en te praten over wat we hadden geschreven.
Zo hebben we al heel wat korte verhalen en boeken geschreven. Maar wel altijd ieder voor zich; Bert heeft negen kinderboeken geschreven en An vier.

Sinds een paar jaar hebben we dezelfde uitgever: Davidsfonds in België. Jaarlijks is er in november in Antwerpen de Grote Boekenbeurs waar een heleboel schrijvers achter een tafeltje zitten om hun boeken te signeren (hun handtekening voorin het boek te zetten).

Tijdens een van de treinreizen naar Antwerpen stelde Bert voor aan An of An aan Bert (dat weten we niet meer) om te proberen samen een verhaal te schrijven. En dat deden we.

Hier zie je An en Bert bij het tafeltje met hun boeken op de boekenbeurs van 2007.

An en Bert op de boekenbeurs