Vraag en
Antwoord

Komen er in jullie boek ook tekeningen?

Ja, er komen in ons boek zelfs verschillende soorten illustraties.

Een van die soorten hebben jullie al gezien op de site; de getekende beginletter (initiaal) waarmee de tien delen van het boek beginnen. In zo’n initiaal kun je van alles ontdekken dat een rol speelt in dat deel van het verhaal. De letter voorspelt als het ware wat er gaat gebeuren.

Helemaal voor- en achterin in het boek, op de schutbladen, komt een historische kaart van Spanje waarop je de steden en streken ziet waar het verhaal zich afspeelt. Op de kaart staat bij alle gebieden en steden een detail (stukje) uit de initialen. Zo kun je de zwerftocht van de kinderen volgen.

Verder is een aantal van de liedjes (coplas) versierd met linten die zo zijn getekend dat ze het gevoel, dat uit de copla spreekt, illustreren. En tenslotte zijn er dan nog negen paginagrote tekeningen die Rafaels fantasie uitbeelden.

In ons boek hebben we, samen met illustrator Mark Janssen, geprobeerd de illustraties zodanig te maken dat ze het venster naar je fantasie openzetten. Je kunt, als ons boek in maart uitkomt, zelf uitmaken of dat is gelukt.