Vraag en
Antwoord

Hoe dik wordt julie boek?

In het spoor van de Rode Leeuw is veel dikker geworden dan de boeken die we apart hebben geschreven. Het boek heeft ruim driehonderd (300!) bladzijden.

Nu moet je niet denken dat dit komt doordat we het verhaal met zijn tweeën hebben geschreven. Het heeft veel meer te maken met het soort boek, een historisch avonturenverhaal. Veel historische romans en avonturenverhalen zijn nogal dik. Denk bijvoorbeeld maar aan een boek als Kruistocht in spijkerbroek van Thea Beckman, Brief voor de Koning van Tonke Dragt of aan de avonturen van Tobie Lolness van Timothée de Fombelle.

De dikte van ons boek komt ook doordat het een reisverhaal is. De kinderen maken een enorme voettocht dwars door Spanje. In elke stad en streek maken ze van alles mee. Dat kun je niet even vlug-vlug vertellen.

En tenslotte heeft de dikte van In het spoor van De Rode Leeuw te maken met de taal waarin we ons verhaal vertellen. We willen de lezer laten beleven hoe het was om in de zestiende eeuw door Spanje te zwerven. Daarom spelen beschrijvingen van het landschap en de seizoenen een belangrijke rol in ons verhaal.