Het reisverslag

An en Bert hebben een studiereis gemaakt van twee weken door Spanje.

DE ELFDE DAG
Sevilla

In Sevilla is de ontknoping van ons verhaal. Daar speelt zich veel af.

Allereerst gaan we naar de twaalfhoekige Torre del Oro, de Gouden Toren, beklimmen hem om te constateren dat het slot dat we ongeveer in ons hoofd hebben, kan doorgaan. In de toren is een scheepvaart-museum dat we bezoeken ivm met afbeeldingen van schepen en oude kaarten. De poster uit de 16e eeuw die we willen hebben, is niet meer te koop. Gelukkig vinden we hem later in een kaartenwinkel.

We maken een boottocht en bekijken tot hoever de schepen destijds tot in Sevilla kwamen. Tenslotte bekijken we alvast van buitenaf de kathedraal die voor morgen op ons programma staat.

De Torre del Oro werd gebouwd in de 13e eeuw. Hiervandaan kon een ketting naar een inmiddels verdwenen toren op andere oever van de rivier Gualdaquivir worden gespannen om vijandelijke schepen tegen te houden.

Vroeger was de toren bekleed met goud geglazuurde tegels. Daar herinnert nu alleen de naam nog aan. In de tijd van het verhaal was het bouwwerk de opslagplaats voor al het goud dat werd aangevoerd uit Zuid-Amerika.

toren in Sevilla